Híreinkből:

Némi magyarázattal tartozunk azoknak, akik kíváncsiak arra, hogy mi történik "HÁZUNK" táján, mert hosszabb ideig technikai, személyi feltételek hiánya miatt anyagunkat nem tudtuk frissíteni. Bízunk abban, hogy ez a problémánk véglegesen megoldódott, és az érdeklődők mindig találnak valami újdonságot, ha meglátogatják weblapunkat.

Sok egyéb mellett, amiről érdemes szólni:

2003. szeptember 27.-én kuruc fesztivállal emlékeztünk a RÁKÓCZI-SZABADSÁGHARC kitörésének 300. évfordulójáról.
Kérdezheted, miért volt ez olyan fontos? Azért, mert településünk, Győrvár beírta magát a történelembe olyan címen, hogy 1706 november 6.-án, 7.-én a Béri Balogh Ádám által vezetett kuruc csapatok fényes győzelmet arattak Heister Hannibal labanc seregei felett. Ennek a csatának a jelentősége többek közt abban állt, hogy egy időre megállította a labanc előrenyomulást, a kurucok pedig rendezni tudták soraikat.
A településünk lakói büszkék erre az eseményre. Minden évben a csata színhelyén lévő emlékműnél leróttuk tiszteletünket. (koszorúzás, műsor, stb.) De a 2003-as év különleges helyet foglal el a fentiek miatt az emlékezések sorában.A szellemiség mellett tárgyi emlékekkel is gazdagodtunk.
- Elkészíttettük a Rákóczi Zászló hű mását
- Képeslapot adtunk ki
- A Győrvári csatáról készült festmény

Ízelítőül a fesztivál pillanatképeiből:

A 2004-es év nagyobb eseményeiből:

Május 1. EU csatlakozás. Látványos műsor, éjféli tűzijáték, paprikáskrumpli és sok-sok érdeklődő tette emlékezetessé az eseményt.
Május 15. Falunap. A színes forgatagból egy-két kép:
Szeptember 25. Kuruc Fesztivál II.Hangulatában, szellemiségében azonosult a 2003-as fesztivállal. Új tartalmat adott az eseménynek az a tény, hogy a szomszédos Ausztriából, nevezetesen Ilz városból érkező küldöttség velünk koszorúzott. (a volt ellenség)
Előzmény: Szeptember 5.-én Ilz város látott vendégül minket. Már ez alkalommal közösen fogalmaztuk meg, hogy "a történelmi tényeket nem tudjuk megváltoztatni, nem is akarjuk. Sokszor álltunk szemben egymással, máskor egy hajóban eveztünk, de az EU csatlakozással új történelmet írunk." Innentől a tartalmas és hosszútávú együttműköüdésre épül a kapcsolatunk. Így szeptember 25.-én a két település Győrvár és Ilz együttműködési megállapodást írt alá.
A tárgyi emlékek sorát Béri Balogh Ádám pecsétnyomójának elkészítésével folytattuk. (viaszpecsét, szárazpecsét készült, az épület falán pedig elhelyeztük a pecsétnyomó nagyított mását.) A résztvevők emléklapot kaptak. A vetélkedők alkalmából kiosztott okleveleken, emléklapokon Béri Balogh Ádám pecsétjét használtuk.
Az esemény képekben:

Most csak a legfontosabb eseményeket soroltuk fel, de igyekszünk folyamatosan frissíteni, hogy naprakészek legyünk.

Vissza